"Breien is een werkwijze om van doorlopend garen en met behulp van twee of meer naalden textiel te maken, meestal als basis voor kledingstukken of accessoires.Breien is samen met weven de belangrijkste techniek om textiel te vervaardigen".
"Haken is een handwerktechniek. Haken gebeurt met behulp van een haaknaald. Daarmee worden van garen eenvoudige tot ingewikkelde lussen gemaakt, die samen een patroon vormen".

Voor haakwerk kunnen verschillende soorten garen gebruikt worden, van het fijnste katoen voor kanten kleedjes tot touw en raffia voor koorden en andere gebruiksartikelen. Afhankelijk van het gebruikte garen, wordt voor een dunne tot dikke naald gekozen.

Alleen met een bolletje wol/ garen komt u er niet. Er komt meer bij kijken. En alles wat u nodig heeft, kunt u bij ons vinden. Van de wol, het garen, de pennen, haaknaalden, het patroon, boeken voor de inspiratie. En altijd kunt u terecht voor hulp en advies. Wij vertegenwoordigen de merken Scheepjeswol, Phildar, Katia en Sachenmayer.Ruime winkel, groot assortiment, professioneel advies.